Opplevelser

I Fiskeværet Hovden får du oppleve kystkultur i et levende fiskevær, et vilt og vakkert landskap, nærhet til natur og naturkrefter og et inkluderende lokalsamfunn som for tiden består av tolv fastboende. Det åpne landskapet ved storhavet gir raske og skiftende værforhold og bidrar til spektakulære naturopplevelser og kontraster. Det er et yndet sted for fotografering av midnattssol, nordlys, landskap, fugler og hverdagsliv.

Her på yttersida av Bø i Vesterålen finner du flere hvite sandstrender, flotte turområder, et yrende fugleliv og lukta av ramsalt hav og tørrfisk. Et paradis for vandring langs fjæra, strender, i marka og på fjell. Dette er stedet for rekreasjon, inspirasjon, begeistring og aktive eller langsomme opplevelser.

Hovden er et utmerket utgangspunkt for sykkelturer og dagsturer rundt om i Vesterålen.

Sagt om stedet

«Det er noen steder som føles som om du er kommet til verdens ende. 

Det bitte lille, forblåste fiskeværet Hovden, ytterst mot storhavet, ved enden av veien, er et slikt sted. Mystisk og spøkelsesaktig, med en sterk fornemmelse av skjebne.

I den lavmælte, insisterende vinden er det bare den myke knakkingen av tørrfisk på hjell som høres i sommerkvelden, bortsett fra de skvatrende krykkjekoloniene.

Hvite sandblomster stikker opp mellom tærne våre på Malnessanden, den største, kritthvite stranden. Ungen sandsurfer på de store klittebølgene. Men det er den svarte, utilgjengelige Mordorfjellene bak sundet mot nordvest, som gir stedet virkelig karakter. Du kan også strandhoppe til Timstokkan eller Finnbogsanden.»

Les mer: https://www.dagsavisen.no/reise/verdens-villeste-1.349988 

Christine Baglo

Adresse

Hovdenveien 153

Fiskeværet Hovden
Hovdenveien 153
8475 Straumsjøen